Det blev en händelserik dag!

Vilket jävla väder det blev i fredags. Det var den värsta dagen i mitt yrkesverksamma liv som lastbilschaufför. Okej, det gick bra för mig, men dessa köer och trafikolyckor. Det va inte nådigt. Jag vet inte hur många avåkningar jag såg mellan Stockholm och Arlanda under morgonen, men jag kan inte räkna dom på en hand iallafall och då snackar vi om en sträcka på ungefär 4 mil.

Snöröjningen va också under all kritik. På E4:an va bara en fil plogad om man nu kan kalla det de. Den andra filen gick inte ens att åka i. Det var liksom 2 dm nysnö eller mer. Hörde någonstans att det hade kommit 3-4 dm snö i Mälardalen och det känns mer rätt än de 2 som alla snackade om. Min dag blev iallafall väldigt spännande och tidskrävande.Nu hoppas jag att slippa se mer snöfall på bra jävla länge.

Så kom helgen. Äntligen! Helg för min del innebär revyarbete och så även idag. Men det kunde ha slutat med att jag inte kom till revyn idag.

Imorse när jag va på väg upp till revyn så kom jag körandes på vår väg mellan byn och ut till rondellen. Det är en smal väg med djupa diken på båda sidorna och där man passerar åker på bägge sidorna. Att möta en buss på vägen är totalt omöjligt och ingen gör det! Att möta en personbil går om man kör försiktigt förbi och håller sig till sin sida av vägen. Det gör de flesta människorna (jag har bott här i 4 år och hittills inte varit med om detta tidigare!) men så idag så inträffade det jag egentligen hade väntat på i alla år. Det tillhör väl lite när man bor på landet, ja dikeskörning så att säga. På raksträckan såg jag en personbil kommade körandes mot mig, jag bromsade ner (10km/h) och la mig så mycket jag kunde till höger (vågade inte hur mycket som helst. Man vet inte vart vägen tar slut och diket börjar!) tyvärr va inte kärringen lika intresserad av att försöka väja utan höll ”sin” sida av vägen. Detta resulterade i att jag fick välja på att antingen gå ut ännu längre ut i väggrenen och hoppas på att det är vägen jag kör på eller att ta hennes bil. Självklart valde jag att chansa på att lägga mig ännu mer till höger.

Det va nu jag kände att vägen försvann för mitt framdäck. Jag försökte styra upp bilen igen men utan att lyckas. Däcken ville inte åka upp utan istället fortsatte de gräva ner sig i diket och jag stod nu med bägge högerdäcken utanför vägen. Kärringen då? Jo, hon fortsatte att åka utan att stanna!

Stängde av bilen och konstaterade att jag behövde få hjälp av en traktor att komma upp igen. Ringde då Freddes Bil och Allservice och snäll som han är så fixade han fram en traktor på ett par minuter (lånade grannen som är bonde!) och kom ner och hjälpte mig att komma loss. Vilket inte tog speciellt lång tid.

Tänk om alla människor vore som Fredrik på Freddes Bil & Allservice. Det är aldrig några problem när jag ringer honom. Alltid glad snäll och tillmötesgående. Han har både hjälpt mig i flera timmar att få hem min Mazda när den gick sönder, han har lagt ner massor med tid på att fixa bilen under kvällar och helger och nu ställde han upp en lördagsmorgon för att dra upp mig ur diket. Givetvis ska man inte utnyttja en sådan kille utan på vägen hem idag åkte jag förbi banken så att han fick pengar för arbetet. Tyvärr finns det tydligen folk (eller fä!) som tycker att bönder eller personer  som har tillgång till traktorer ska kostnadsfritt hjälpta till och dra upp bilar, en del tackar en del åker utan att säga nåt. Fyfan!

Jaja.. Revyn då. Jo det gick riktigt bra idag. Vi körde igenom en massa revynummer och många pusselbitar föll på plats. Den här revyn kommer att bli grymt bra. Koreografen körde igenom lite danssteg och finputsade inledning och finalnumret. Vår scenograf kom förbi och snackade om bygget. Imorgon ska vi köra igenom hela revyn med orkestern för första gången. Det ska bli riktigt spännande!

Jo, förresten rätt låtar gick vidare till finalen i Globen men däremot kan jag inte förstå vad Looreen gör i 2:a chansen. Den borde inte ens kommit så långt.


AuthorChrister

Christer jobbar som transportledare. På sin fritid gillar han att umgås med vänner. Under vinterhalvåret står han gärna på en revyscen nära dig för att spexa och sjunga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.