«

»

Feb 06

Min Karaoke anläggning

Jag har alltid älskat att sjunga och gör det både på revyscener och framför karaoken. Det sistnämnda är något jag gillar väldigt mycket. Det är framför den jag har lärt mig att hitta de rätta tonerna, även fast jag ibland fastnar 🙂

Under många år har jag alltid velat ha en egen karaokeutrustning och jag har provat en massa olika billiga alternativ. Men billigt är ju oftast inte så bra. Men för ett par veckor sedan såg jag en annons på Blocket om en karaokeutrustning till ett grymt bra pris. Så jag köpte den på stående fot. Har sedan dess testat den under ett par gånger men då jag inte hade några bra högtalare så har jag fått väntat.

andersson-aes21-black(165755)-LargeNu under de senaste dagarna har jag dock börjat mer och mer letat efter ett par aktiva högtalare, och först hade jag tänkt köpa via Billebro men eftersom ALLA avrådde mig från dom så letade jag mig vidare och fann ProMixSweden. Dom var också väldigt billiga och jag hittade inget skumt när jag googlade på deras namn. Tyvärr var deras leveranstid alldeles för lång för att jag skulle vara helt tillfreds. Började då söka mer i mitt närområde och fann att NetOnNet hade ett par bra Aktiva högtalare till vettigt pris. Så idag på väg hem från jobbet besökte jag butiken och köpte dessa. Så imorgon tänkte jag testa och se hur ljudet blev. Min förhoppning är väldigt stor.

Något jag också har funderat på att köpa in till min karaokeanläggning är PAR-kannor. PAR-kannor är en slags spotlights som finns på scener bland annat. Jag skulle vilja ha fyra till fem stycken lamport med diverse färgfilter som står i en aluminiumställning bakom ”scenen” då skulle detta bli som en liten karaokescen och det skulle bli riktigt läckert. PAR kannorna fanns fatiskt hos Kjell & Co. så om några veckor då är jag en lycklig ägare till en ljus utrustning också. Sen gäller det bara att köpa in musik, det finns ju en hel del och redan nu har jag ett par tusen låtar att välja på.