Feb 06

HTC Wildfire

Då har även jag tillslut blivit övertalad att skaffa mig en ”smarttelefon”. Jag har under lång tid funderat på varför jag ska skaffa mig en sådan telefon och egentligen har jag inget svar ännu. Men nu har jag iallafall inhandlat en styck HTC Wildfire till mig. Funderade länge på vilken modell jag skulle skaffa mig, ville inte köpa mig en iPhone med tanke på mitt jobb (Kyl- och frystransporter!) och priset (hua!) efter att ha läst och sökt efter information på nätet så fastnade jag för en HTC Wildfire. Mycket att det blev just en sådan modell va att min allra bästa vän och kollega, Juri, har en HTC telefon. Modell Z men eftersom jag är en fattig chaufför fick det bli budget varianten.

Så i fredags slog jag till. 1995 kronor fick jag ge för telefonen, vilket jag är nöjd med. 1000 kronor rabatt vilket jag absolut inte hade räknat med från början. Jag förlängde mitt Comviq abonnemang med 24 månader och fick då ner priset en del. Sedan handlade jag på mitt SIBA kort vilket gav mig 400 kronor rabatt..

Nu efter ett par dagar har jag börjat lära mig telefonen. Fortfarande har jag inte allt under kontroll. Laddade hem lite appar som jag anser vara bra att ha;

  • NetCount (kollar hur många MB du surfat för vilket är bra då man har 1GIG/mån att surfa för!)
  • AlarmClock (bättre alarm än det som följer med)

Sen har jag slängt in appar för SMS, Swedbank, trafiken och nyheter. Det är sånt som jag kan tyckas är bra. Vill försöka att inte surfa på tunga sidor såsom Expressen och Aftonbladet. Då är det bättre med dessa appar som visar de senaste nyheterna. Trafiken är bra för mig som är ute och kör lastbil. Med Swedbanks app kan jag föra över pengar osv. vilket inte är helt fel.

En nackdel med telefonen är tangentbordet som är touch knappar. Jag kommer hela tiden åt fel knappar och det gör att jag blir lätt irriterad. Men det är väl en vanesak. Jag lär mig tillslut misstänker jag. För varje minut som jag leker med telefonen så lär jag mig lite nya saker….