Gratis appar minskar batteritiden

Idag kan man läsa att forskare kommit  fram till att gratis appar till våra älskade smart telefoner försämrar batteritiden väldigt mycket. Detta är något jag verkligen kan hålla med om, använder en del gratis appar, bland annat Wordfeud och efter varje avslutad runda så ska ju appen laddas upp mot internet för att där hämta hem en annons som riktas mot oss.

Annonser och regelbundet användande av telefonens gps står enligt forskaren Abhinav Pathak för 75 procent av den energi som gratisapparna konsumerar. Endast en app kan köra slut på ditt batteri inom loppet av 90 minuter om den körs konstant enligt Abhinav Pathak.

Forskarna har testat det populära spelet Angry Birds och det har visat sig att själva spelet endast tar upp 20 procent medan 45 procent används til att skicka ut annonser till mobiltelefonen. *hua*

Använder man sig av GPS mottagaren så står den för cirka 28 procent av energiförbrukningen, detta har jag själv märkt av då jag ibland använt mig av Google Maps.

Nej det kanske är dags att sluta fundera på att vara smålänning och istället börja betala de kronor som programmeraren vill ha för sin applikation. Detta kan ju i sin tur skapa att det fler och bättre uppdateringar och vem vill inte ha det?

AuthorChrister

Christer jobbar som transportledare. På sin fritid gillar han att umgås med vänner. Under vinterhalvåret står han gärna på en revyscen nära dig för att spexa och sjunga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.