Jun 09

Materialet till altanen har kommit

Idag stack jag och grabben upp till Stenwalls XL-Bygg för att där hämta hem allt byggmaterial inför mitt kommande projekt. Hade planerat att vara framme vid nio tiden, men då Stockholm har byggt en ny parkeringsplats, Essingeleden, så kom jag inte fram förrens vid 10-tiden. Som tur var så hade man på Stenwalls redan förberett min ankomst, så det var bara att öppna upp bakgavelliften och invänta hjullastare och truckar som kunde lyfta in allt material till mig.

Grabben blev helt till sig då han fick åka med i hjullastaren och till och med styra lite själv. Ögonen tindrade som aldrig förr. Roligt att se honom bli så glad. När vi väl hade fått på allt virke var det dags att köpa lite skruv, ja så lite blev det inte. Känns som jag skulle kunna öppna en skruvaffär här hemma nu. Lite Stockholmsvit till räcken blandades också till. Därefter skulle plånboken få bli betydligt lättare innan färden kunde gå hemåt.

Väl hemma blev det bara parkering av lastbil. Idag var det nämligen Trosa Marknad och den ville vi inte missa (jo, jag hade kunnat göra det! avskyr marknader! bara krimskrams, foppatofflor, t-shirts och godis) Besökte marknaden tillsammans med Fredde och hans grabb.

Efter några timmmar var det dags att åka hem och sätta igång projekt: Tömma lastbilen för hand!

Detta projekt var ganska så tungt när man gör det själv. 50kvm 120 x 28 trall, massor med 95×95, 120×45 reglar och allt annat såsom plåttak. Efter några timmar och lite ryggvärk är nu lastbilen tömd och parkerad. Känns skönt. Däremot kan vi konstatera att vår carport är blockerad så just nu har vi problem med bilparkering. Som tur är så kan vi ställa oss på vägen och sedan ta en gästparkering till vår andra bil. Detta är ju inte på livstid som tur var.

Så imorgon, söndag, hoppas jag att vädret ska vara fint så att jag kan påbörja att bygga bärlinorna till golvet. Nu ska här byggas!!!!