Altanbygge Dag 4: Nu händer det saker….

Äntligen tittade solen fram och lurade bort regnet. Hoppas nu att detta håller i sig så att vi får en fin och varm sommar. Det är ju inte så länge kvar tills många av oss börjar gå på semester.

Idag har vi fortsatt med bygget av vår nya altan. Grabbarna grus, Niclas och Viktor kom redan vid 11-tiden och när jag kom hem vid 14-tiden så hade de redan satt upp stolpar och påbörjat arbetet med att lägga trall i den inglasade delen av altanen. Dessa grabbar är grymt duktiga och jag är sååååå tacksam för att de hjälper mig. Utan dom hade jag inte alls varit så långt fram som jag är idag. Själv tog jag tag i projektet ”måla läkten vit” fyfan, va jag inte tycker om måleri målera. Men det handlar väl mest om att jag inte anser mig så duktig i denna konstform. Dock hoppas jag att det ska bli bra när jag har satt upp fanstygen. Behöver dock måla läkten en gång till innan de sätts upp.

Idag ringde man också från XL-bygg och meddelade att min limträbalk har dykt upp. Så imorgon (läs onsdag) ska jag försöka få en av mina kollegor att åka in förbi och plocka upp denna åt mig. Behöver också få hem lite mer 95×45 virke samt några trall bitar till. Till taket måste jag köpa ålderbeständig plast så att inte taket blir fuktigt. Pengarna bara rusar iväg i detta projekt….. Men det blir bra när det är klart!

Ikväll kom Viktor förbi som utbildar sig till elektriker. Han hade med sig en inköpslista till mig vad jag behöver köpa hem, då jag vill ha lite väggkontakter i altanen. Så det blir om någon vecka åka förbi Jula och köpa hem dessa saker.

Nu ikväll har jag också hittat belysningen till taket. Det blir en Cosa 15 Dotlight system. Hittade detta på ett företag som heter  Molectric onlineshop som håller till i Borås. Denna LED-belysning kostar 399 kronor för 10 stycken lampor. Det ska räcka. Se bild hur jag har tänkt mig dessa.

 

AuthorChrister

Christer jobbar som transportledare. På sin fritid gillar han att umgås med vänner. Under vinterhalvåret står han gärna på en revyscen nära dig för att spexa och sjunga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.