«

»

Jun 10

Altanbygge – Dag 1

Sådär då var jag igång med projektet på riktigt. Imorse kom Niclas (en som arbetar som snickare) hit för att hjälpa mig med altanbygget. Det går riktigt snabbt när man är två och en som byggt altan tidigare. Så vid 18-tiden nu ikväll la vi ner arbetet för dagen. Då har vi hunnit med att bygga hela ramen och även påbörjat att lägga trall.  Så nu ikväll känner jag mig riktigt jäkla nöjd. Trodde inte att jag skulle komma så långt redan första dagen. Känns som att jag måste ringa och beställa hem dörrarna och fönstren. Fast först vill jag ha klart med bygglovet till den delen vilket jag borde få under de kommande dagarna enligt kommunen.

– Varför en så stor altan?
– jo, jag har fått lära mig att när man ska bygga en altan så ska man alltid göra den lite större än vad man har tänkt sig. Och med tanke på att vi ska ha både vår SPA-anläggning samt utemöbler och hammock så det blir inte så mycket plats kvar.

Imorgon blir det vilodag från själva bygget, är det däremot fint väder så tänkte jag sätta igång och måla 100 meter läkt som ska sättas upp som staket runt den öppna altanen.