Nov 10

Trafikolycka mitt i natten

Jaha så kom då den där förbannade snön igen. Som alltid. Jo, jag vet att den ska komma, men jag avskyr den som pesten. Jag älskar solen och vill ha varmt och skönt jämnt och ständigt. Jag är tack o lov inte den personen som lider av svett eller huvudvärk på grund av värme.

Gårdagens körning gick riktigt bra trots halka och snömängder som ökade under dagen. Dock gick det inte att lasta på sista stället då kajen står i en uppförsbacke och trots otaliga försök med utan boggi nersänkt och tryckt boggi så gick det inte. Det va bara att lämna stället och vinka åt lagerpersonalen. Står man med händerna i byxorna och inte är ett dugg intresserad av att hjälpa oss med exempelvis att salta/sanda och skotta så kan dom fan ha att vi inte lastar.

Så imorse klockan 03.30 vaknar jag konstaterar att det är plusgrader ute och gör mig iordning och beger mig mot firman för att hämta lastbilen. Såg inte ut att vara några problem alls med trafiken. Strax innan Hölöavfarten är det en liten uppförsbacke och jag närmar mig en lastbil som är tungt lastad. Så jag går ut i vänsterfilen och börjar göra omkörningen. Inga problem alls så här långt. Som lastbilschaufför som jag är så hatar jag när någon personbil kastar sig in framför bilen speciellt vid denna årstiden. Skulle bilen få sladd så är det ett helvete att få stopp på lastbilen (som väger mer än en personbil!) så jag fortsätter i vänsterfilen en bra bit till. Det är då någonting plötsligt händer. Jag hamnar i en moddsträng eller blask och får en ordentlig sladd på bilen, vilket medför att jag tappar förmågan att kunna svänga på ett bra sätt. Bilen far nu ut i diket med full fart och skumpar fram och tillbaka. Jag blir nu väldigt rädd att jag ska slå sönder bilen och mig i de räckena som finns på andra sidan och försöker ratta av allt jag kan. Tillslut dör bilen och jag har grymt ont i min rygg. Lastbilen som jag körde om stannade längre fram och kommer springandes till mig. Jag säger åt honom att det inte är någon fara med mig utan han kan åka vidare. Dock värker ryggen ordentligt.

Nu försöker jag få upp bilen igen men får ge upp efter några minuter. Ringer till jobbet och meddelar att det har skitit sig för min del. Ringer sedan till en bärgare och efter 30-40 minuter är han på plats. Under tiden har flera bilar sänkt farten för att eventuellt stanna men jag vinkade vidare dom. Så kom bärgaren och efter någon minut va jag uppe på vägen igen. Jag startade bilen och det rasslade som bara den. Avgassystemet hade lossnat (fixt nu!) det va det ända som hade hänt tack o lov. Jag åkte sedan hem och imorse va jag nere på vårdcentralen och träffade en läkare. Men ingenting va fel. Har dock ätit lite värktabletter under dagen. Imorgon sätter jag mig bakom ratten igen och beger mig ut på vägarna.

Idag har jag fixat lite inför morgondagens show. Läst på mina texter och sångnummer. Det borde fungera. Det handlar ju bara att minnas allt. Det är två år sedan jag använde mig av texterna sist.