«

»

Aug 22

Tjäna pengar på bakluckeloppis

Idag testade jag på att sälja saker på bakluckeloppis. Vi hade pratat om detta länge och igår fick jag ett sms från våra vänner att dom hade åkt till Täby loppis och då blev jag så sugen. Så under kvällen plockade vi ihop massor med barnkläder, leksaker, gardiner och annat krims kram som vi inte ville ha kvar länge. Jag lovar, jag fyllde hela bilen. Grannarna måste nog undrat om jag skulle flytta?

Så idag när jag kom upp fick jag ställa mig i en kö för att komma in på området. Gick riktigt fort faktiskt. Betalade mina 150 kronor och blev tilldelad en riktigt bra plats.

Fram med strykbrädan och upp med vårt lilla altanbord. Sen var det bara att placera ut allt i snygg ordning. Kläderna ställde jag i trådbackar på marken och märkte upp med respektive barnstorlek. Vår lilla barnpool fyllde jag med mjukisdjur och skor. Sen tog det inte många minuter förr den första köparen kom och köpte saker av mig.

Resten av dagen rusade iväg. Jag hann knappt äta och dricka. Här gällde det att vara försäljare och kunna sälja sina saker. Barnkläder? det är inte min starka sida vill jag lova. Jag fick många frågor som bland annat handlade om vilka åldrar kläderna passade i. Inte lätt kan jag säga….

När klockan va fyra va så dagens loppis över och det va dags att packa ihop de återstående sakerna som va kvar. När jag sedan kom hem kunde jag konstatera att jag hade sålt för dryga tusenlappen under ett par timmar och det får jag anse vara riktigt bra.

Men några tips har jag lärt mig till nästa gång är att ha ett större bord och bättre skyltar och att jag inte glömmer plastpåsarna hemma. Det underlättar för kunderna att få sakerna i plastpåsen när dom betalat.