Jun 22

Snart dags att besiktiga husvagnen

Ikväll började sommaren på TV. Ja, Allsångsprogrammen är ju förknippade med sommaren och idag stod Lotta för Allsången, imorgon är det Petras tur. Själv föredrar jag förstnämnda då det inte är så skrikigt som hos Petra. Men det kanske är bättre i år.

husvagnIdag bokade tid för besiktning och gasoltest av vår husvagn. Var ju tvungen att vänta tills jag hade klarat av mitt B96 kort. Sedan vill jag också få på de nya däcken jag beställt från Däckonline till husvagnen. Vet inte riktigt hur länge de gamla däcken suttit på och jag vill absolut inte ha någon däckexplosion på väg ut på vår semester. Så tanken är att de nya däcken ska komma på husvagnen inom de närmsta dagarna. Besiktningen kommer att ske den 1:a juli.

Till helgen ska jag ner till båten. Hoppas på att få komma ut en runda eller två. Bara det inte regnar för då är det ju inget roligt 🙁

Här hemma pågår annars bygget förfullt med barnens lekstuga. Eller va det nu blir. Det är väl främst minstingen som kommer att vilja leka i den. All tak och nästan all panel är uppsatt. Det som ska göras nu är att lägga takpapp och sedan troligtvis sätta lockläkt runt huset innan det är dags att måla den. Sedan försöker jag hitta inspiration till hur verandan ska se ut. Har inte riktigt kommit överens med mig själv ännu. Däremot har vi hittat färgen. Ska dock försöka jaga rätt på rätt färgkod också 🙂

Invändigt blir att att först klä in den med plast, därefter sätta upp OSB-skivor. Längre fram i tiden när barnen växt ut lekstugan är nog tanken att jag ska försöka isolera och dra in el. För antingen så blir det ett förråd eller så blir det en liten gäststuga.