Maj 28

Sålde bra utan bordskiva idag!

Ja men så hade äntligen Täbyloppis premiär för i år. Givetvis var jag och sambon på plats och denna gången hade vi enbart tänkt oss sälja barnkläder. Men innan dess åkte vi och lämnade barnen hos farmor. Väl hos farmor skulle vi ta över vår masonit skiva som skulle bli till ett bord till vår andra bil, men tjii fick jag, den fick inte plats. På väg upp till Täby började jag känna smått panik. Ett bord och en strykbräda skulle det räcka?

När vi väl skulle åka in på området så var det som vanligt KÖ! för att komma in till säljområdet. Klockan var strax efter 10 och loppisen skulle öppna 12. Men redan hade en hel del besökare kommit också. Som tur är så jobbar gänget bakom Stockholmsloppisar snabbt så efter 40 minuter fick vi åka in. Då ska man tänka sig att det var cirka 200 bilar för oss och 500 bilar bakom. Därtill var det ungefär 500 bilar inne på området redan.

Ut med alla kläder. Nej, satan den svarta sopsäcken jag tog med mig var den som skulle kastas och inte säljas. FAAAAAN! inga leksaker alltså 🙁 som tur är hade vi kläderna ju och inte så lite kläder heller. Upp med trådbackarna på bordet och strykbrädan och se glad ut. Första kunden handlade av oss efter 3 minuter. YES! detta kunde inte sluta katastrof! Efter tre timmar hade jag sålt ungefär 100 plagg av allt vi hade med oss. Vi hade nu dragit en liten nätt summa pengar till vår kassa. Dags att plocka ihop alla överblivna grejer och styra bilen hemåt igen. Men först lite mat….

Jo, som ni förstår gick det bra att sälja utan ett långt bord när vi hade klädbackar men nästa gång måste vi ha ett bord då vi ska sälja böcker, leksaker och prydnadssaker också. Täby loppis here we come!

På väg hem kände vi oss hungriga. Mongolisk restaurang skulle inte sitta fel. In mot Stockholm City. Helvete Stockholm Marathon! Nu gällde det att hitta och trixa sig fram längs vägarna, då många tyvärr var avstängda på grund av detta evenemang. Ner till Gallerin garaget. 60 kronor i timmen! Nej tack! Ut på en gång och leta ny plats. Jo, utanför mitt gamla ”jobb” Kungliga operan fanns det lediga platser. 15 kronor i timmen. Ett bättre pris. Nu skulle vi bara gå sisådär 100 mil. Men va fan är det Marathon i Stockholm så ska väl vi klara av att gå de kilometrarna till Sveavägen.

God mat jo jag tackar ja. Proppmätt. Tyvärr tyckte inte vår dotter Joline att vi skulle äta någon efterrätt så det var bara att betala och se glad ut medans ungen skrek.Nu styrde vi bilen hemåt. Fast först ner till Värtahamnen (jag måste åka förbi och kolla på finlandsbåtarna innan hemresan!) inne i hamn låg både M/S Silja Europa, M/S Galaxy och M/S Silja Symphony. Jag blev nöjd. Tre fina fartyg. Lyckan va gjord.

På väg hem passerade vi Fredde som nu hade gjort klart de han skulle göra på vår husvagn. Jävlar va bra det blev. Nu ska vi imorgon kakla och sedan är det dags att måla klart. Ska också prova vårt nya förtält. Hej o hå! snart är det sommar och då ska vagnen rulla en si så där 150 mil.

[ad code=2]