Revy-SM blev ett stort projekt för mig!

Jag har sedan 2000 sysslat med revyer och efter att jag hamnade i Huddingerevyn för sju år sedan kommit i kontakt med LIS (Loakalrevyer i Sverige) som arrangerar varje år tillsammans med någon revygrupp i Sverige Revy-SM (även kallad RevyRixdan).

Under de senaste tre åren har jag stört mig väldigt mycket på att LIS levde i den ”gamla” världen. Där allt skulle skötas via pappersväg och vanlig post. Jag är väldigt mycket förespråkare för datorer och att man ska försöka ta hjälp av just detta verktyget till det mesta. En av de stora sakerna jag störde mig på inom LIS och Revy-SM var deras hantering av inskickandet av bidragen till Revy-SM. Jag ville ha en Youtube funktion där varje revygrupp loggade in sig på en sida och skickade in bidragen i respektive kategori och där sedan juryn lätt kan logga in och se de nummer de ska rösta i. Allt för att underlätta hanteringen för alla parter.

Efter många samtal med LIS styrelseså tog jag hand omLIS & Revy-SMs hemsidor med allt vad jag nu ville göra med dessa. Under augusti förra året påbörjades arbetet med uppbyggandet av sidorna i februari blev jag i stort sett klar med dessa och kunde de kunde öppnas upp för allmänheten.

Att arbeta med dessa projekt har tagit mycket tid och kraft från mig. Jag har i stort sett levt med detta arbete på min fritid fram tills idag. Helt ideellt. Inte en krona. Men det har det varit värt. Den senaste månaden har allt kretsat kring just Revy-SM. Eftersom bidragen skulle skickas in till mig, var det smartast att sätta upp en egen server här hemma. Det fick bli min bärbara dator, som nu stått på dygnet runt. Men hur skulle det gå? Skulle revygrupperna förstå hur man skickar in bidragen, får jag till så att alla uppgifter kommer fram (rättigheter, manus, filmer osv), kommer min uppkoppling att klara av att hantera allt detta? Många frågor som jag har funderat länge på. Många gånger har jag också fått kontakta Juri (min vän som hjälpt mig med programmeringen), jävlar jag måste få till den här saken eller vi måste ändra på detta….

Men nu är jag snart i hamn. Allt har i stort sett fungerat utmärkt. Visst uppkopplingen mot min server har ibland varit seg. Speciellt nu ikväll (lördag) när över 30 filmer laddats upp i min dator. Men jag njuter jag fick det att fungera och jag tror de flesta revygrupper ute i landet har tyckt att det fungerat bra.

Min nästa uppgift blir på måndag att se till så att jurygrupperna får rätt inloggningsuppgifter och endast kan se det de ska se. Samt att alla filer fungerar i streaming version. Sen ser jag framemot augusti då själva Revy-SM är, då ska jag sitta i publiken och bara njuta och skratta i fulla drag till alla roliga och galna nummer som skickats in till min dator.

Ja, när det gäller LIS så fortsätter arbetet i flera år till. Men här gäller det bara att uppdatera med nyheter och annat smått och gott som inte tar så mycket tid.

I februari 2013 öppnar jag  upp portarna igen till Revy-SM.se om jag får förtroendet att driva detta vidare på detta sättet….

AuthorChrister

Christer jobbar som transportledare. På sin fritid gillar han att umgås med vänner. Under vinterhalvåret står han gärna på en revyscen nära dig för att spexa och sjunga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.