Okt 13

Grabben tyckte att vi körde sopbil idag!

Den här dagen hade jag gett till vika för att fixa med framsidan. Ja det vill säga att vi skulle vi sätta upp ett staketet (ankarlina-staket) runt husvagnen. Men för att kunna göra det, så var jag och sonen först tvungna att åka först till soptippen och tömma allt skräp som fans i min lilla Caddy. Ja det är lite svårt att stuva in allt i skåpet när den är full med tomma kartonger och annat bråte som vi ska kasta. Ja, vi använder bilen mer eller mindre som en återvinningsstation eller som sonen uttryckte sig idag, vi kör en sopbil till tippen där vi tömmer den….

Att kasta allt gick fort, då grabben är för jävla duktig på att veta vart man ska slänga sakerna. Ja sen är han även duktig på att påpeka för mig om jag skulle ”råka” kasta fel saker på fel plats.

Efter denna sorteringsrunda for vi in till Södertälje för att där besöka först ÖoB, därefter K-rauta och sedan JULA för att konstatera att dom inte hade några jordankare i rätt storlek till mig. Däremot passade jag dock på att köpa en hel del annat inne på JULA såsom ankarlina, öglor, haspar och gångjärn. Det blev också ett inköp av en styck cirkelsåg och en sticksåg som jag kommer att behöva de närmsta veckorna, då mina gamla maskiner har gjort sitt. När vi gick förbi trädgårdsavdelningen fann jag en lövblås, vilket var en perfekt present till mig, då våra förbannade träd ställer till med mycket arbete på hösten. Nere på el-avdelningen hittade jag en ny snygg fasadlampa samt två solcellslampor att sätta vid vår nyplanterade häck.

Efter mitt inköp till mig så var det dags att göra sambon glad genom att köpa hennes efterlängtade vitrinskåp ”Annika” inne på Jysk. Ja, vi kan liksom inte färdigställa vårt pågående köksprojekt utan att ha detta skåp. Sen att jag avskyr Jysks kvalité, det får jag väl leva med.

20131012_232755Ja just det,  jordankare, som jag måste ha tag på idag. Vart skulle jag finna dom? Jo, jag tar en chansning på hemmaplan, så vi stannade till vid Woody Bygghandel och där hade dom just dessa efterlängtade jordankare. Men när jag fick veta priset höll jag på att dö. 69:-/st på Woody och ÖoB tar 29:-/st för samma. *pust* det betyde att det inte blev någon bra affär för min del alltså. Men det var bara att öppna upp plånboken och betala och se glad ut.

När jag kom hem satte jag genast igång med att göra klart staketet och sätta upp ny belysning och allt. Jag blev rätt nöjd, även fast jag har grejer kvar att göra innan jag är 100% klar. Ja, grus under husvagnen, gångjärn, stolphattar och haspar på sen är det klart. Får se om jag hinner med dessa saker imorgon.

Ja nu börjar nämligen pusslandet – ja revytiden alltså. Varje helg fram till sista januari är uppbokade med antingen repetitioner eller föreställningar. Ja några helger i december är vi lediga för julfridens skulle.  Men i år är jag faktiskt en aningens kluven. Jag har liksom inte fått in motivationen ännu och det skrämmer mig. Jag älskar ju revyandet. Jag hoppas det släpper imorgon när vi har kollationering.