Först stadslopp och sedan 8 bitar tårta!

I fredags morse kläckte sambon ut att vi var tvunga att åka till Ösmo (läs: närheten av Nynäshamn) för att hämta saker som hon köpt via Blocket till den yngsta dottern. Samtidigt skulle jag också försöka hinna med att få iordning det sista på husvagnen då min mor ville ha den uppställd under helgen ute på Trosa Havsbad.

Så järnet ner för att köpa sakerna. Eller ja det fick ta den tid det tog. På vägen hem passade vi på att käka lite thailänsk mat på en restaurang i tokstan. Så ja… Hemma igen eller upp till Freddes Bil och Allservice där jag påbörjade det sista med husvagnen tillsammans med Fredde. Samtidigt åkte sambon hem och hämtade sonen från dagis. När dom kom tillbaka var det mesta så gott som klart. Husvagnen kopplades på och drogs hem, där vi lastade in alla saker som ska vara i vagnen. Nu kunde vi vid 14-tiden dra iväg mot campingen. Satte där upp vårt nya förtält för andra gången i vårt liv och det gick faktiskt riktigt bra. Jag klarade nästan av att göra det själv. Ge mig ett par gånger till så kan jag det sen 🙂

Klockan 17:30 så var det då dags att åka ner mot Trosa och stadsloppet. Barnen och jag skulle där idag springa deras lopp som var 700 meter. Hämtade ut startlapparna och gjorde lite uppvärmning, nej nu ljög jag, vi tog en läsk på pizzerian. 18:40 gick startskottet. Jag förklarade för barnen att vi INTE skulle ta ut oss i början utan ge järnet i slutet. Dom lyssnade på mig och i slutet av loppet laddade vi gärnet medans 1000-tals stod och hejade på vid målgången. Ingen av oss blev riktigt trötta vi hade nu kunnat ge ännu mer.. Diplom, dryck, banan och visselpipor till barnen. Själv fick jag nöja mig med att vara en stolt far som hade två barn som hade presterat ett bra lopp. Nästa år gör vi det igen och då ska jag senare på kvällen själv tävla i antingen 4 km tävlingen eller 8,9 km. Något blir det iallafall av dessa. Innan vi gick hem så blev det en runda på en restaurang med lite mat och dryck. En trevlig kväll!

Så kom lördagen. Barnen hade sovit hos farmor i husvagnen. Själva förberedde vi oss för att åka upp till Hågelby och sälja på loppisen. Det gick sådär där uppe. Varmt som fan och dåligt med folk. Nästa gång tar vi det på Täby Galopp istället. På eftermiddagen åkte vi till barnen och farmor för att där bada, jo jag badade i havsbadet, 22 grader varmt, fast jag tror det var ännu varmare. Efter detta åkte grillen fram. Kött och majs det är smaskens det 🙂

När vi skulle åka hem så ville den äldsta dottern följa med hem och sova med oss, vilket givetvis gick bra. Hon somnade redan i bilen så det var bara att lyfta in henne till sängen. Då kom grannen och frågade om jag ville ha en jäger och spela kubb. Jodå självklart ville vi det. Så jag och sambon gick över jag drack både jäger och en massa olika whiskey. Allt från Mackmyra och Laphroig. Gott som fan! Senare på kvällen gick vi män in och spelade bowling på Wii maskinen och smutade på en Captain Morgan.

Idag blev det rivning av förtält för att sedan köra hem husvagnen igen. Nu står den på garageuppfarten och jag hoppas kunna hinna sätta upp gardinerna under veckan. Senare på eftermiddagen gick vi hem till ett par goda vänner för att gratulera herrn i huset som fyllde ett år närmare pensionen 🙂 Käkade massor med tårta som hans sambo lagat. 8 bitar tryckte jag i mig 🙂 Jodå kallas man för Lilla Fridolf så gör man det 🙂

Imorgon blir det städdag och köra saker till soptippen. Sonen ser fram emot det sista väldigt mycket. Men innan dess ska vi till socialkontoret och skriva på att jag är pappa till vår yngsta dotter.

[ad code=2]

AuthorChrister

Christer jobbar som transportledare. På sin fritid gillar han att umgås med vänner. Under vinterhalvåret står han gärna på en revyscen nära dig för att spexa och sjunga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.