«

»

Maj 20

Arla byter fil

När man sitter uppe i lastbilen ser man väldigt mycket vad som händer i trafiken. Detta gör att vi ser saker som många andra bilister INTE ser. Det kan vara allt från idiotiska omkörningar, hastiga inbromsningar till filbyten. Det sistnämnda är väldigt vanligt fenomen i Stockholmsregionen. Här uppe i storstan finns många som gillar att byta fil. Det kan handla om att byta fil från en till tre gånger under en kort tid. För när filen jämte rullar fortare ja då är det väl klart att jag ska ligga i den, och när sedan den filen jag låg nyss i går fortare än den jag bytte till, så byter jag tillbaka. IDIOTER säger jag. Det är dessa som skapar dessa onödiga köer som finns.

Under eftermiddagen idag skulle jag åka från Upplands-Bro till Årsta, vilket brukar ta ungefär 40 minuter. Idag tog det 75 minuter att åka samma väg. Mycket beror på just filbyten, folk som ska åka i andra filer så långt de kan och sedan kasta sig in i andra filer och det vanligaste avstånden mellan framförvarande bil.

I Stockholm är det också populärt att köra i bussfiler. Framförallt runt 08-tiden och 17-tiden. Det är då dessa VIPare syns i trafiken. I bussfiler får bussar, taxi och MC framföras. Tyvärr missbrukas detta väldigt ofta. Bara idag såg jag 17 bilar under 1 minut som helt plötsligt blev en taxi eller buss.

Jag passade på att ta lite kort idag från lastbilen… Här följer dessa…

ITEX Rental arbetar inte bara med maskinuthyrning. Numera har dom startat upp
buss och taxitrafik också. För bokning av buss/taxi ring; 08-29 20 20

 

En vanlig bild i Stockholm (bilar som står mitt i korsning
och vill komma först fram) Detta skapar många av alla
dessa köer som finns i Stockholm då andra bilar inte kan åka
förbi eller måste kryssa sig fram mellan dessa bilar.

Varför heter det rusningstrafik???

Många av alla köer i Stockholm beror på filbyten. Här är
det en stressad Arla chaufför som har bråttom hem

 

[ad code=2]