Maj 31

Aldrig stresshandla – det blir fel !

Sådär två dagar har jag nu tillbringat i Stockholm för att hjälpa min mor, som precis köpt en lägenhet där. Kanske inte världens största lägenhet men den är förbannat mysig och sen kommer hon ifrån den staden hon bor nu i och det är väldigt nice..

full-lottparkering-6316473Men att hitta parkeringsplatser i Stockholm kan lätt få hornen att växa ut och gråhåren att bli mer gråhåriga. Speciellt om man har köpt en lägenhet på Södermalm. Fyfan va man får snurra runt och leta. Har man sedan en sjusitsig bil ja då är det ett riktigt helvete. Man ska ha en Kia Picanto på sin höjd 🙂

Själv skulle jag nog aldrig tänka mig bo mitt i smeten. Visst nice med alla uteserveringar och pubar, men det är väl också det ända. Här på landet får jag frisk luft, inga svårigheter att få parkeringsplats eller riskera böter. OCH jag kan släppa ut mina barn hur som helst utan riskera att bli påkörd.

sundsvikIgår på väg hem stannade vi till vid IKEA. Min mor behövde lite nya saker till lägenheten och jag hade väl inte direkt köpa något. Men nere på köksavdelningen hittade jag en massa köksblandare, och med tanke på att våran börjat läcka lite smått uppe runt packningarna. Plus att den är ful och gjort sitt gjorde inte saken sämre att jag slog till att köpa en ny, nu när de sålde ut en blandare för 349:- med diskmaskinsavstängning.

Väl hemma så började jag att stänga av vattnet. Kopplade sedan loss en av slangarna och det var då jag konstaterade. Jag behövde 6-kantsnippel. Så koppla på den gamla slangen igen och börja söka på nätet efter vart man kunde köpa nipplar. Hittade att Biltema hade sådana till salu. Så idag när vi åkte hem så stannade jag till där och sprang in lite halvstressad för att köpa nipplar. Hittade två stycken för 10:-/st. Perfekt!!

Så nu ikväll när jag skulle kolla om nipplarna stämde så visade det sig att de var för små. Fan va jag hatar detta! Varför ska man stressa in i en affär 10min innan de stänger och ta första bästa sak. Nu blir det att åka till butiken imorgon igen 🙁

På onsdag är det uppkörning av B96 och nu väntar vi på spänning om vi får vara med i tv-programmet ”Spring!”