A-kassan here i come!

Igår kom lönen för många av oss i Sverige så även för mig. Kändes inte helt fel att få lite pengar i plånboken så här i slutet av månaden. Tyvärr försvann nästan alla pengar idag efter att jag betalat våra räkningar. Men jag är tacksam att både jag och min sambo har heltidsjobb där vi drar in pengar till oss varje månad. Men ibland tänker jag, va fan skulle jag göra utan jobb? Ush hemsk tanke. Jag vet att det finns många som är arbetslösa ute i landet och jag kan tänka mig att det inte är någon rolig sits. Själv har jag varit arbetslös i fem dagar under hela mitt yrkesliv. Så jag är tacksam, nackdelen med att ha jobb är att (om jag tittar på mig själv!) är att det är väldigt lätt att dra på sig mera utgifter. Lite köp här och lite köp där på avbetalningar exempelvis. Men va skulle hända den dagen man blev utan jobb. Jo, för vår del skulle det bli jobbigt..

Men idag gjorde jag en viktig sak som jag tänkt på väldigt länge. Jag har nämligen skickat in papper till a-kassan. Så nu snart ska även jag börja betala till denna viktiga sak. Varför jag inte varit medlem innan? Ja, det är en bra fråga. Jag har väl alltid känt mig säker på att inte bli arbetslös (vet att man är en idiot) men det har också handlat om ren lathet. Jag har snackat om att gå med, men när jag väl kommit hem så har jag glömt bort att ladda hem blanketter. Men nu har jag äntligen fått tummen ur…. och skickat in… däremot avstår jag facket. Anser mig inte vilja betala 760 kronor i månaden till transportfacket, det räcker med hälften till a-kassan.

I fredags ringde ett produktionsbolag till mig som vill testa mig på en reklamfilm som de ska producera. Så nu i veckan ska jag upp och provfilma och se om det kan bli ett nytt reklamjobb igen. Just nu känns det som att det går hyfsat bra för min del på reklamfronten.

Imorgon ska jag sätta upp vår lay-z-spa pool ute på altanen. Jag har lovat barnen att den ska komma upp igen. Vi plockade ner den då vi målade om huset och nu när det blivit lite kallare ute än vad det va i somras så kan det vara skönt att kunna hoppa ner i en 40 graders varm bubbelpool ute på altanen med en whiskey och bara njuta av livet. Det är aldrig fel!


AuthorChrister

Christer jobbar som transportledare. På sin fritid gillar han att umgås med vänner. Under vinterhalvåret står han gärna på en revyscen nära dig för att spexa och sjunga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.